منتديات العامل الجزائري
مرحبا بك عزيزي.........

كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك
وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
منتديات العامل الجزائري
مرحبا بك عزيزي.........

كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك
وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
منتديات العامل الجزائري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات العامل الجزائري

منتدى تجد فيه كل الجوانب..اسلاميات..دراسة..علوم..العاب..تسلية وأكثر
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول



 

 حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:44 pm


سحـــورك عنـــدنا ( أحلى أطبــاق للسحــور )



كل عام و كل أعضاء المنتدى بخير
فاضل أيام قليله و يهل علينا شهر رمضان الكريم شهر اليمن و الخير و البركات
نرجو من الله أن نخرج منه بذنب مغفور و عتق من النار

سوف اضع وصفات للسحور لكن اهم شئ هو عدم الإكثار من السكريات او الأملاح لإنها تعطى إحساس بالعطش
و رمضــان السنه دى جاى فى عز الحر ربنا يهون علينا


هنبتدى بأول و أهم طبق عند كل المصريين
طبعا لا غنى عنه فى اى بيت مصرى
سوف اضع أكثر من وصفه له

الفـــــــــــــــول

«يعتقد البعض خطأ أن تناول الفول يؤثر سلبا على الحالة العقلية للإنسان،
ويصيبه بنوع من الخمول والعكس صحيح. فقد أثبتت الدراسات الحديثة أن المخ
يقوم بإرسال عدد كبير من المواد الكيميائية الحيوية للجسم، بعد تناوله، وهي
ما يسمى بالموصلات العصبية تساعد على ظهور مشاعر السعادة والنشاط، لأن
الجسم يحصل على تغذية متكاملة تضمن له كل ما يحتاجه، الأمر الذي ينعكس ايضا
على مزاجه الذي يتحسن».
وبين المصريين والفول عشق يعود تاريخه إلى آلاف السنين، واليوم نجدهم ينوعون
ويتفننون فيه. فهناك الفول بالبيض والفول بالطماطم والصلصة، والفول باللحمة المفرومة،
والفول بالسمن والثوم وغيرها إلى جانب الأطباق التي يدخل فيها
الفول
كمكون أساسي مثل الطعمية والفول النابت.. إلخ

أول وصفه الفول المقلى

المقــادير

ا بصله مقطعه صغير
3 فلفل حامى مقطع صغير أو رومى الوان لو عندك أطفال
2 حبه طماطم مقطعه صغير
بيض حسب أعداد أفراد الأسرة
2 ملعقة سمن أو زيت حسب الرغبه ( أنا بعمله بالسمن البلدى )
ملح / فلفل / كمون قليل جدا و ممكن الأستغناء عنه

الطــريقه

فى طاسه واسعه نضع السمن ثم البصل و نتركه حتى يصفر ثم نضع الطماطم حتى تذبل
بعد ذلك نضع الفول و الفلفل المقطع صغير و نقلب حتى يغلى قليلا و نضع الملح و الفلفل و الكمون
بملعقه نفرق فى الفول و نكسر البيض و نضعه داخله على حسب عدد البيض
نهدى النار حتى ينضج البيض و ممكن نضعه فى الفرن بس أنا بعمله على النار من فوق أسرع
يقدم مع سلطه خضراء و جبنه و زبادى

الــف هنـــا


الفول باللحمة المفرومة

المقــادير

أربع ملاعق كبيرة لحم مفروم.
عشر ملاعق فول ناضج ومهروس.
ملعقتا زيت ذرة .
ملعقتا صلصة.
حبة فلفل اخضر مقطعة إلى شرائح.
ملعقة صغيرة توم مهروس.
ملح وفلفل وقليل من الشطة حسب الرغبة.


الطــريقه

يوضع الزيت على النار ومعه
شرائح الفلفل الأخضر والثوم وتقلب حتى يصفر لونها. ثم توضع ملعقتا الصلصة
بعد تذويبها في قليل من الماء مع الملح والفلفل والشطة الحمراء ثم يضاف
اللحم المفروم ويترك المزيج لمدة عشر دقائق على نار هادئة حتى يتماسك
قوامه. بعد ذلك يوضع الفول المهروس على المزيج ويخلط جيدا لمدة خمس دقائق،
ويقدم مع بطاطس محمرة وسلطة خضراء.


الــف هنـــا


فول بالبشاميل


المقــادير

فول حسب عدد الأفراد
زبد / دقيق / لبن / بيضه
ملح / فلفل أبيض


الطــريقه

يوضع الفول مع بعض الماء فى إناء متوسط على نار متوسطة لمدة 5 دقائق ويتبل بالملح والفلفل.
تذاب الزبد في إناء متوسط على نار عالية ثم يضاف الدقيق مع التقليب المستمر لمدة دقيقة واحدة .
يضاف اللبن ويخفق جيدا حتى يصبح المزيج أملس. يضاف الملح
والفلفل الأبيض ويترك ليغلي لمدة 5-8 دقائق. يرفع من على النار ويضاف
البيض ويمزج جيدا مع الباشاميل .
يوضع الفول فى صينية للفرن متوسطة لا تلصق ثم يغطى
بالباشاميل. توضع الصينية فى الفرن لمدة 20- 25 دقيقة أو حتى يصبح
الباشاميل ذهبى اللون ويقدم ساخنا.

الــف هنـــا


الفــول بالــدقــــه

تجهز دقة من ثوم مدقوق حوالى 2 فص و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعلى الفول حسب الكميه و عدد أفراد الأسرة مع الزيت

الــف هنـــا



فــول بالزبــده و الثـــوم

المقــادير

فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون


الطــريقه

ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصير الليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون

الــف هنـــا



فــول بالسمســم


المقــادير

فول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح

الطــريقه

نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمسم

الــف هنـــا


فول بالبيض والبسطرمة

المقــادير
فول مهروس او صحيح – بيض – بسطرمة – ملح – زيت او زبدة

الطــريقه

نضع الزبدة فى مقلاية ونضع فيها البسطرمة و نقلب خفيف لحد ماتستوى
ثم نضع عليها البيض بالعدد المطلوب و نقلب إلى أن يستوى البيض
نضع الفول فى الطبق ونضع فوقه البيض بالبسطرمة
ملاحظه الملح اللى نرشه على الفول يكون خفيف علشان البسطرمه مالحه شويه

الــف هنـــا

فــول بالطحينــــه

المقــادير

فول مدمس
2 معلقة كبيرة طحينة
معلقتين كبار زيت
ملح

الطــريقه

سخنى الفول واهرسية بالشوكة
ضعى عليه الطحينة والزيت و الملح واخلطيهم جيدا
ممكن تزينيه بالبقدونس المفرى

الــف هنـــا


فول بالعدس والحمص

المقــادير

فول مهروس او صحيح – حمص مسلوق – عدس اسود مسلوق – ملح – كمون – ليمون - زيت

الطــريقه

نضع م زيت فى مفلاية ونضع العدس والحمص ونشوحهم تقليبتين
نضع الفول فى الطبق ثم نضع العدس والحمص على الفول ونضع الليمون والكمون

الــف هنـــا



عجة الفــول

المقــادير

4 بيضات
بصلة صغيرة مبشورة
مثلا كوب فول مدمس مهروس و منزوع القشر
معلقة صغيرة زيت
معلقة صغيرة بقدونس مفروم
ملح – فلفل – كمون

الطــريقه
حمرى البصلة فى الزيت
اضربى البيض بالشوكة كويس وعلية الملح والفلفل والكمون
و البصلة المحمرة والبقدونس وضعى عليهم الفول المصفى
نضع معلقة زيت فى المقلاية ونضع فيها الخليط كله ونستنى لحد ما القاع يمسك وبعدين نقلبها على الوش التانى
لحد ما يمسك وتستوى نقلب العجة فى طبق التقديم

الــف هنـــا



فتة الفــول النـــابت

المقــادير

فول ناشف / بصله مقشرة و سليمه بس نشقها من فوق أربع أرباع بس مش نقسمها
ملح / فلفل / كمون / ليمون / شطه / حبهان / مستكه / واحدة ورق لورا
خبز مقطع صغير / أرز مطبوخ / زيت ذرة

الطــريقه

طبعا بتشترى الفول ناشف و يتنقى كويس و يتنقع فى الميا بعد غسله من بالليل لتانى يوم الظهر
تنشليه من الميا و تحطيه فى فوطه نظيفه و تقفليها كويس و تسيبيه يوم و نص
تعرفى إزاى إنه خلاص لما تفتحى الفوطه تلاقى الفوله نبتت

تاخديه و تشطفيه و تقشريه و تحطيه فى حله و عليها ميا كفايه للسلق و لما الميا تغلى تحطى معاه التوابل كلهاو البصله و تسيبيه لحد ما يستوى
نرص الخبز بعد تحميصه بقطعة زبده فى إناء و نسقيه بماء الفول بس مش نخليه يعجن
لما يتشرب نحط الأرز و نسقيه بماء الفول خفيف و نرش شوية زيت ذرة خفيف بعدين نحط الفول فى النهايه

الــف هنـــا



وصفـــات الجبنــــه البيضــــاء



لبنة الجبنه البيضـــاء

الطــريقه

جبنة بيضا ملح خفيف اهرسها بشوكة مع معلقتين زبادى واحطها فى طبق وعلى الوش احط شوية زيت زيتون
وارش شوية حبة البركة
بتبقى قريبة من طعم اللبنة بس ارخص كتير جميلة وخفيفة اوى على المعدة

الــف هنـــا



جبنه بيضــاء بالطماطم

المقــادير
جبنة بيضاء – زيت زيتون – كمون – شطه – مكعبات طماطم

الطــريقه

نهرس الجبنة البيضاء بالشوكة فى طبق ونضع عليها م زيت زيتون وقليل من الشطه وسنة كمون ونخلطهم بالشوكة ثم نضعها فى الطبق ونضع على الوش مكعبات الطماطم

الــف هنـــا



سندوتش التونه بالجبن

المقــادير
علبة تونة ،مصفّاه من الزيت ثم مفتتة بالشوكة
٢ خبز سندويش أسمر وسط
٤ شريحة جبنة شيدر
٢ طماطم، مقطعة الى شرائح
٢ ملعقة صغيره خردل
٢ ملعقة كبيرة مايونيز
٢ ملعقة كبيرة خل
٢ بصل، حبة صغيرة و مفروم ناعم
بهار حسب الرغبة
ملح حسب الرغبة

الطــريقه
امزجي التونه والبصل والمايونيز والخل في وعاء. نكّهي بالملح و البهار.
افتحي السندويشات و حمّصيها. ادهني ملعقة صغيرة من الخردل على جهة داخلية واحدة من السندويش ثم اضيفي نصف خليط التونه فوق الخردل. غطيه بالطماطم و أضيفي الجبن .
أغلقي كل سندويش و ضعيه في الفرن الحامي الى أن تذوب الجبنة حوالي 10 دقائق.

الــف هنـــا



فطــائر الجبن بالبقـــدونس

المقــادير
1 ملعقة طعام بقدونس
بيضة لمسح الوجه
مربعات جبنة كيري

مقــادير العجينـــه

4 أكواب دقيق
1/2 علبة زبدة
1 كوب حليب سائل
2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
2 بيضة

الطــريقه

.تعجن جميع مقادير العجينة و تترك جانبا "لمدة ساعتين"
.لتحضير الحشوة تخلط الجبنة بالبقدونس
.ترق العجينة وترص في قوالب صغيرة جداً ثم توضع الحشوة داخلها وتقفل
.توضع الفطائر في صينية الفرن وتترك جانبا لمدة 30 دقيقة ويمسح الوجه بالبيض ثم تخبز في الفرن بدرجة 180 مئوية لمدة 15 دقيقة وتقدم

الــف هنـــا



عجــة الجبن فى الفــرن
المقــادير

٨ بيضات
٣ ملعقة كبيرة حليب بودرة ، مذوبة في 1 كوب ماء
١⁄٢ كوب جبنة كريمة
١⁄٢ كوب جبن موزاريلا
٣ ملعقة كبيرة بصل أخضر، مفروم
١⁄٤ كوب طماطم مقطع الى شرائح رفيعة
ملح وفلفل أسود حسب الذوق

الطــريقه

١. يحمى الفرن على حرارة 175 درجة مئوية. تدهن صينية فرن بالزيت النباتي وتوضع جانباً.
٢. يخفق البيض مع الحليب المذوب بالماء. يضاف الملح والفلفل و جبن الكريمة والموزاريلا،و شرائح الطماطم والبصل الأخضر المفروم. تحرك المكونات جيداً.
٣. يسكب المزيج في صينية الفرن، وتدخل الصينية إلى الفرن.
٤. تخبز العجة لـ40 إلى 45 دقيقة، حتى تنضج. يمكن التأكد من نضج العجة من خلال إدخال سكين في وسطها. فإذا خرج جافاً، تكون العجة ناضجة.
٥. تخرج الصينية من الفرن ويقدم الطبق ساخناً.

الــف هنـــا



لقيمــات بالجبن الكيـــرى

المقــادير

2 كوب دقيق / ذرة ملح
جبن كيرى
ملعقة خميرة / ماء للعجن / قشطه حوالى فنجان

الطــريقه
تخلط جميع المقادير ما عدا الجبن الكيرى حتى تكون عجينه لينه سهلة التشكيل
تترك لتخمر 20 دقيقه
ثم تشكل على شكل كور صغيرة و تحشى بالجبن الكيرى

ثم تقلى فى الريت حتى يصبح لونها وردى و تقدم

الــف هنـــا


لحم مفروم مع البطاطص المهروسه مع الجبن فى الفرن


المقــادير و الطــريقه

600 غ بطاطا مغلية ومهروسة مع ربع كاس حليب و 4 ملاعق جبن طري و ملح
600ع لحم بقر مفروم يطهي في 4 ملاعق زيت مع بصله مفرومه و بهارات و بقدونس مفروم
ناخذ صينية فرن مدهونة جيدا بالزبدة
نضع اللحم المفروم
فوقه البطاطا المهروسة
واخر شي الجبن المفروم
ندخلها للفرن مدة 15 دقيقة


الــف هنـــا



القطــــايف بالجبنـــه

المقــادير

قطايف حجم متوسط
جبن مثلثات
بسطرمة
زيت للتحمير

الطــريقه

هاتى القطايف واحدة واحدة و احشيها بقطعة من الجبن وقطعة من البسطرمة
سخنى الزيت فى المقلاية و حمرى فيها القطايف عادى خالص حتبقى لونها ذهبي
شيليها على الورق الماص للدهون و تؤكل وهى ساخنة و بالهنا و الشفا
ممكن استبدال الجبن المثلثات والبسطرمة بأي نوع جبن
جبن رومي أو حمراء أو شيدر أو جوده أو أي نوع جبن وكله مبشور
ممكن الجبنه القريش وأي نوع جبن أبيض مهروسين بالشوكه

الــف هنـــا



جلاش بالجبنــــه

المقــادير

جلاش
2طماطم مقطعه مكعبات صغيره
2 فلفل رومي مقطع صغير
جبنه رومي مبشوره
بسطرمه أو سوسيس مقطعه صغير أو مشروم او لانشون مكعبات او خليط من أي منهم
3 معالق سمنه او زيت
للوجه
بيضه +ملح +فلفل
كوب لبن


الطــريقه

نفرد الجلاش ورقه ورقه في الصينيه وبين كل ورقتين ندهن سمن
حتى ننتهي من نصف الكمية بس ما نزودش الجلاش اوي
نضع مقادير الحشو بعد خلطها
نضع باقي كمية الجلاش تمام مثل النصف الاول
نقطعها مربعات او مستطيلات او مثلثات حسب الرغبة
ندخلها الفرن 5 دقائق ثم نسقيها اللبن والبيضه و وندخلها تاني حتي تنضج ويحمر وجهها

الــف هنـــا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:45 pm

وصــفات البيض

طبعــا غير البيض المسلوق العادى و البيض المقلى هحط وصفات أخرى

بيض بالفلفل

المقـــادير و الطــريقـــه

بيض – طماطم – فلفل رومي وفلفل حار – بصل – بقدونس – ملح
قطعي البصل والفلفل والطماطم إلى مربعات صغيرة
افرمي البقدونس واخلطيه مع البيض وأضيفي الملح
سخني قليل من الزيت في المقلاة ثم ضعي البصل والطماطم والفلفل بنوعيه وحركيها قليلا(مجرد تشويح خفيف )
ثم اضيفي البيض المخفوق وغطي المقلى بغطاء أو طبق كبير, انتظري حتى يتماسك البيض وقدميه ساخنا.
الكمية هنا غير محددة حسب رغبتك .

الـــف هنــــا



بيض بالجبن

المقـــادير و الطــريقـــه

6 بيضات – فنجان جبنة مبروشة شيدر أو قشقوان – 2/1 فنجان حليب – 2 ملعقة كبيرة زبدة- 2/1 ملعقة صغيرة خردل – ملح وبهار حسب المذاق
يخفق البيض جيدا ويضاف له الجبنة المبروشة
يضاف الحليب والخردل ويتبل بالملح والبهار ( مع مراعاة عدم الإكثار لأن الجبنة تكفي )
سخني الزبدة في مقلاة كبيرة واسكبي فيها مزيج البيض عندما يجمد البيض اقلبيه لتحمير الجهة الأخرى
قدمي الطبق بعد أن تضيفي له جبنة مبروشة .

الـــف هنــــا



بيض بالبقدونس

المقـــادير و الطــريقـــه

6 بيضات – 2/1 1كأس دقيق – بصلة – 2/1 ربطة بقدونس – كأس حليب – بهار وملح – 3 ملاعق زيت – ملعقة خميرة فورية
تخلط جميع المقادير في الخلاط جيدا ثم تصب في زبدية وتترك 2/1 ساعة .
ادهني مقلاة بكمية مناسبة من الزيت واتركيها تسخن
خذي ملء مغرفة طعام من الخليط وصبي في المقلاة وحمريها من الجهتين .

الـــف هنــــا



البيض الاسكتلندي

المقـــادير

1/4 كيلو لحم مفروم ناعم عدد 4 بيض مسلوق زائد عدد 1 بصلة صغيرة مفرومة ناعم جدا مقدار ملح وفلفل وبهارات عدد 2 بيض وبقسماط وزيت


الطــريقـــه


يقسم اللحم المفروم و المخلوط بالبصل أربع أرباع كل ربع تغلف به بيضة مسلوقة.
توضع كل بيضة على حده في البيض - المخفوق والمضاف إليه ملح وفلفل أسود - ثم في البقسماط ثم في البيض مرة أخرى ثم في البقسماط.
يحمر في زيت غزير ساخن حتى يحمر ثم ينشل على مناديل مطبخ للتخلص من الزيت الزائد.
تقطع كل بيضة محمرة بسكين مشرشر حاد جدا إلى نصفين ويزين بالبقدونس ويقدم ساخنا.
ملاحظه
ممكن إستبدال اللحم المفروم بعجينة الطعميه


الـــف هنــــا



عجــة البيــض

المقـــادير

1 كوب زيتون اسود 2 ملعقة بقدونس مقطع كبيرة 1 ملعقة زبدة كبيرة مقدار ملح وبهارات

الطــريقـــه

ينزع النوى من الزيتون و يقطع قطعا صغيرة
يخفق البيض جيدا و يضاف اليه الزيتون و البقدونس و الملح و البهار
يقلب الكل جيدا و يصب في مقلاة مدهونة بالزبدة
تقلى العجة مدة خمس او عشر دقائق
بعد ان ترفعيها من على النار بامكانك لفها او تطبيقها على الشكل الذي تريدين ثم و تقدم ساخنة

الـــف هنــــا



عجة البيض و الخضـــار

المقـــادير

كل بيضة بنحط معلقة دقيق كبيرة
يعني انا عملت صينية صغيرة .. للعشاء يا دوبك استعملت 5 بيضات فقط ..
حطيت عليهم 5 ملاعق كبيرة دقيق
نصف ملعقة صغيرة بيكربونات صودا
نصف ملعقة صغيرة باكينج باودر
3 قطع جبنة مثلثات .. أو معلقتين كبار جبنة كريم ( يمكن الاستغناء عنها طبعاً )
بصل مقطع و فلفل أخضر مقطع و طماطم مقطعة و زيتون ان احببتم
بقدونس مفروم .. معلقتين كبار تقريباً
الخضراوات لام تكون مقطعة صغير جدا جدا .. بس ماتكونش مفرومة
ربع كوب حليب سائل
ملح
فلفل أسود
بهارات مشكلة

الطــريقـــه


نخلط الدقيق و البكينج باودر و بيكربونات الصودا مع بعض .. و نسيبهم على جنب .
نخفق البيض في الأول .. و نضيف له الملح و الفلفل و البهارات
نضيف الجبنة .. و نخفق الخليط ..
نضيف له الخضروات و نقلبها فيه ..
نضيف الحليب ..
نضيف الدقيق و نقلب كويس جدا .. هيبقى قوام الخليط زي قوام الكيك ..
نضيف الدقيق شوية شوية ..
ندهن صينية الفرن زبدة ..
ندخلها الفرن تلت ساعة .. و يكون شغال قبلها بعشر دقايق ..
و بعدين نحمرها من فوق ..

الـــف هنــــا



بيض بالبسطرمه

المقـــادير

بسطرمه مقطعه شرائح
بيض حسب العدد
قطعة سمن أو زبد
ملح خفيف و فلفل

الطــريقـــه

نضع السمن فى الإناء و عليه البسطرمه و نشوحها قليلا

نضع البيض و الملح و الفلفل و نقلب إلى أن ينضج البيض

الـــف هنــــا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:45 pm

وصفــــات متنــــوعــــه


بيتزا التوست بالخضــــار

المقـــادير

توست قطعيه دوائر
فلفل أخضر بارد، وحار إذا تحبين
طماطم
بصل
زيتون أسود مقطع
مشروم
كاتشاب
جبنة مازوريلا

الطــريقـــه
نضع على التوست الكاتشاب ثم بصل شرائح ثم الطماطم والفلفل الأخضر البارد والحار إذا تحبين ثم الزيتون الأسود والمشروم إذا تحبين وعليه الجبنه ودخليه الفرن حتى تسيح الجبنة..

الـــف هنــــا


الدجاج مع الكريمه و التوست

المقـــادير

دجاجة 900غرام
توست أبيض
2حبة بصل
4حبات جزرمبشور
علبة فطر شرائح
علبة ذرة
علبة كريمة
جبنة شيدر مبشورة
4ملاعق زيت .

الطــريقـــه

1- تسلق الدجاجة ثم يزال الجلد والعظم وتقطع باليد لقطع صغيرة .
2- يقطع البصل لشرائح ويقلى ( يحمص ) بالزيت ثم يضاف الفطر والجزر المبشور والذرة و أخيرا الدجاج المقطع ثم يبهر ويملح حسب الرغبة.
3- تصف شرائح التوست في بايركس ( او صينية فرن ) طويلة الشكل ثم يوضع خليط الدجاج مع الخضار ثم طبقة توست ثانية .
4- تسكب الكريمة فوق التوست ثم ترش الجبنة وتدخل للفرن حتى تحمر

الـــف هنــــا



بلوبيف بالبيض و البقدونس

المقـــادير

علبة بلوبيف / فنجان بقدونس مفرى / 2 ملعقة سمن أو زبد
ع بيضه / ع ملعقة صلصة طماطم / ملح و فلفل

الطــريقـــه

نضع السمن فى إناء الطبخ ثم صلصة الطماطم و نقلب دقيقه ثم نضع البلوبيف و نقلب بإستمرار حتى يسخن البلوبيف
نضع بعد ذلك البيض و نقلب جيدا ثم البقدونس و الملح و الفلفل

الـــف هنــــا


سندويتشات الكبده

المقـــادير

مقدار من الكبده المقطعه مكعبات صغيرة
2 حبة طماطم مقطعه مكعبات صغيرة
2 حبة فلفل حامى مقطعه مكعبات صغيرة
1 حبة فلفل رومى مقطعه مكعبات صغيرة
ملح / فلفل / 2 ملعقة سمن 2 فص ثوم صغير مفرى

الطــريقـــه
نضع السمن فى الإناء ثم نضع الثوم و نقلب تقليبتين ثم نضع عليه الكبده
نشوحها شويه بعد كده نحط عليها الطماطم و الملح و الفلفل و نغطى لحد ما تبتدى تنزل ميتها بعد كده نضيف الفلفل الرومى و الحامى و نسيبهم يستوا لحد ما تتشرب الميا
نحطها فى سندويتشات الفينو
و عليها سلطة طحينه

الـــف هنــــا


سندويتشات الكفته

المقـــادير

مقدار من اللحمه المفرومه
2 حزمة بقدونس مقطع رفيع
مرقة دجاج فوريه
بصله مبشورة و معصور ميتها ( علشان الكفته ما تفكش منك )
نصف رغيف عيش بلدى إنقعيه فى الميا و لما يطرى إنشليه و أعصريه كويس

ملح و فلفل / دقيق و بيض و بقسماط و زيت للقلى

عيش فينو

الطــريقـــه

هاتى اللحمه و حطيها فى إناء غويط و حطى عليها البصل و العيش و البقدونس و الملح و الفلفل و المرقه الفوريه و قلبيهم كويس جدا جدا
بعد كده شكليها زى ما تحبى كور أو صوابع
ممكن بعد ما تشكليها تجيبى صنيه و تدهنيها سمن و ترصى فيها الكفته و تسويها فى الفرن
و ممكن تقليها فى الزيت بس هنا لازم تحطى الكفته فى الدقيق و بعدين البيض و بعدين البقسماط و تنزليها فى الزيت الغزير و توطى الحرارة علشان تستوى من جوة و برا لحد ما يبقى لونها ذهبى تنشليها و تحطيها على ورق ماص للدهون
بعد كده حطيها فى السندويتشات و عليها سلطة طحينه

ممكن تعملى جنبها مكرونه حمرا بدل ما تتحط فى السندويتشات

الـــف هنــــا


الفاصوليا البيضــاء بالزيت و الليمون

المقـــادير

مقدار الفاصوليا
ملح / فلفل / ليمون / كمون
زيت / بقدونس

الطــريقـــه

ننقع الفاصوليا بعد ما تنقى و تغسل حوالى 3 ساعات
بعد كده نسلقها
لما تستوى ننشلها من الميا و نحط عليها الملح و الفلفل و الليمون و الكمون و الزيت و شويه بقدونس

ممكن نفس الوصفه مع اللوبيا بدل الفاصوليا البيضا

الـــف هنــــا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:47 pm

شاورما الدجاج بالزبد
المقادير:
- شرائح من صدور الدجاج مقطعة قطع مناسبة للشاورما ومتبله بالفلفل الأسود
والكمون والثوم والملح وزيت الزيتون
( الثوم 6فصوص مدقوقة + رأس بصل ناعم جداً للتتبيل.
- مايونيز ( حوالي 4 ملاعق كبار ) - ملعقة كبيرة عصير ليمون .
- سلطة لحشو السندوتش خس طماطم خيار جزر بصل اختياري .
- زبده لقلي الدجاج - بصل مشوي أو مقلي .
الطريقة: يوضع الدجاج في وعاء ونضع له التتبيل ونقلي
ه في الزبد حتى الإستواء. ثم اخلطي مايونيز ( حوالي 4 م ك )
مع 2 م ك عصير ليمون ثم تضاف لقطع الدجاج وتقلب نحضر الخبز اللبناني ويقطع لمربعات (8قطع) وتوضع الحشو على الطرف وتلف مثل السويس رول مع الخس والطماطم والبصل المشوي ثم تغلف بورق الشاورما
أو في خبز لبناني صغير كامل أو مقطوع من النصف قطعتين كل قطعه على حده تقدم مع المخللات

ساندويتشات فيليه الدجاج بالمايونيز
المقادير:
- 2 صدرين دجاج مقطعه شرائح فيليه رفيعه- ومتبله
بالفلفل الأسود والكمون والثوم والملح وزيت الزيتون
( الثوم 6 فصوص مدقوقة + رأس بصل ناعم جداً للتتبيل ).
- مسحة من المايونيز على الخبز .
- مربعات جبن كرافت - خبز أقترح خبز شامي أو توست .
- سلطة لحشو السندوتش:
خس- طماطم- خيار -جزر - بصل اختياري . - زبده لقلي الدجاج .
الطريقة :-
- توضع شرائح الدجاج في وعاء ونضع لها التتبيل ونقليه في الزبد حتى الأستواء.
- نمسح الخبز بالمايونيز . - اضيفي شريحة من الدجاج
ثم شرائح الطماطم الرفيعة والخس وشريحة من الجبن الكرافت
المربعات الرفيعه وباقي السلطة اختياري حسب الرغبة ونسخنهم في
الفرن أو التوستر الضاغطة لثواني أو حتى يسيح الجبن وممكن نسخن الخبز
وبعدين نحشيه ويقدم هنيئا وكما ذكرت سابقا
أن قلي الدجاج في الزبدة يعطيه نكهة خاصة وطعم لذيذ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:47 pm

سندويشات اللحم المفروم
المقادير:
- لحم مفروم - طماطم مقطع - بقدونس - ملح - فلفل أسود - بصل مقطع
- خبز خفيف ويفضل الصغير .
الطريقة:
1- نطبخ اللحمه بالطريقة العادية .
2- نفتح الخبز مع الجانب فتحة صغيرة ونحشيه باللحمه بعد
أن تبرد؛ثم تلف بورق شفاف بعد دهن الورق والخبز بقليل من الزبدة،
ثم توضع في الفرن على نار هادئة من20 إلي25 دقيقة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:47 pm

ساندويتشات التونة .
المقادير :-
- علبتي تونة مفتته - كيس من شرائح التوست الاسمر أو صمون أسمر .
- ملعقة طعام مايونيز - عصير ليمونتين - ذرة ملح فلفل أسود كمون .
- خس وطماطم وخيار وبصل اختياري .
الطريقة :-
- تصفى التونة من الماء وتفتت بالملعقة .
- توضع في وعاء ويعصر عليها الليمون ، ويضاف المايونيز
والفلفل والكمون وذرة الملح ويقلب الجميع معاً .
- تقطع أطراف شرائح التوست بالسكين تدهن بقليل من المايونيز .
- تحشى كل شريحتين بمقدار ملعقة طعام من الخلطة السابقة
والقطعة الثانية نضع بينها وبين القطعة الثالثة السلطة
المذكورة ثم تقطع الشرائح المحشوة من الزواية لتعطي
شكل مثلث مغروس بعود ين لتثبيت ووضع حبة زيتونه للتزيين

كباب السمك علي الفحم
المقادير: كيلو فيليه سمك، ربع حزمة كزبرة خضراء مفرومة، 5 فص ثوم مهروسة،ملعقة كبيرة معجون فلفل أحمر، ملعقة كبيرة كمون مطحون، ملعقة كبيرة سماق،2 ملعقة كبيرة عصير ليمون، ملعقة صغيرة
بهار ابيض، ملح حسب الرغبة، 2بطاطا متوسطة، 2 حبة طماطم.
طريقة الاعداد: افرمي السمكواخلطيه مع الكزبرة والثوم
ومعجون الفلفل الأحمر ورشيه بالكمون والسماقوعصير الليمون
والبهار الأبيض والملح. قطعي البطاطاوالطماطم إلى حلقات،
ثم أحضري أسياخ الشوي وضعي في كل واحدة
حلقة طماطم ثم شكلي السمك
مثل الكباب ثم ضعي شريحة بطاطا . اشوي الأسياخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 2:54 pm

تندوري لحم برياني


..
حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 061540_c169

المقادير /

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 061543_d169

لحم بدون عظم يقطع مكعبات مع قليل من الشحم ..

[ 1بصل تقطع شرائح ناعم .. 2 طماطم حلقات ]..

[ 1 ملعقة معجون طماطم .. 1 مكعب ماجي ]..

[ صبغة ارز .. أرز ابيض نصف أستواء ]..

[ كزبره مفرومه .. بصل مقلي للزينه ]..

تتبيلة اللحم :

[ 1/2 ملعقة صغيره فلفل احمر خشن .. 1 ملعقة كبيره بهارات تندوري ]..

[ 1/2 ملعقة صغيره كركم .. 1/2 ملعقة صغيره فلفل اسود ]..

[ كزبره مفرومه .. بقدونس مجفف ]..

[ 2 فص ثوم مهروس .. ملعقتين سمن ]..


الطريقه /


حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 061544_w169

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061544_w169.jpg


1- يتبل اللحم بالتتبيله ويترك ساعه ..

2- يحمر البصل بقليل من الزيت ثم تضاف قطع اللحم مع التتبيله

ويقلب بين الحين والاخر على " نار هادئه جداً " حتى يبدا بالنضج ..

3- نضع معجون الطماطم ومكعب الماجي ونقلبه ..

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 061545_a169

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061545_a169.jpg

4- - نضيف حلقات الطماطم ورشة ملح ونتركها على النار حتى تذوب

ونقلب بين الحين والاخر ونتركه حتى ينضج ..

5- نضع الكزبره ثم الارز ونضع رشة من الصبغة ..

6- نغلف فنجان بالقصدير ونضع بداخله زيت وفحمه ونبخر به الارز ..

7- نتركه على نار هادئه جداً حتى يتصاعد بخار الارز ..

8- يقلب الارز مع اللحم ويسكب في طبق التقديم

مع تزينه بالبصل المقلي والكزبره ..

* اذا حسيتي ان الزيت والمرق للحم كثير ارفعي منه شوي قبل ماتضيفين الرز لجل مايعجن الرز

لكن لاترفعين كثير بعدين يحترق اللحم بقاع القدر اذا زادت مدة تبخر الرز ..




/


لحم بحليب جوز الهند

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 060906_z248

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 060906_z248.jpg


المقادير /


حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 060904_b248

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 060904_b248.jpg

لحم بدون عظم يقطع مكعبات مع قليل من الشحم ..

[ 1بصل تقطع شرائح ناعم .. 4 طماطم حلقات ]..

[ 1 ملعقة معجون طماطم .. 1 مكعب ماجي ]..

[ حليب جوز الهند .. كزبره مفرومه ] ..

ارز ابيض ..

تتبيلة اللحم :

[ 1/2 ملعقة صغيره فلفل احمر خشن .. 1 ملعقة كبيره بهارات تندوري ]..

[ 1/2 ملعقة صغيره كركم .. 1/2 ملعقة صغيره فلفل اسود ]..

[ كزبره مفرومه .. بقدونس مجفف ]..

[ 2 فص ثوم مهروس .. ملعقتين سمن ]..


الطريقه /

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 060855_e248


وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 060855_e248.jpg

1- يتبل اللحم بالتتبيله ويترك ساعه ..

2- يحمر البصل بقليل من الزيت ثم تضاف قطع اللحم مع التتبيله

ويقلب بين الحين والاخرعلى " نار هادئه جداً " حتى يبدا بالنضج ..

3- نضع معجون الطماطم والكزبره ومكعب الماجي ونقلبه ..

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 060901_u248.jpg

4- نضيف حلقات الطماطم ورشة ملح ونتركها على النار حتى تذوب

ونقلب بين الحين والاخر ونتركه حتى ينضج ..

* مدة النضج للحم كامله تقريباً ساعه ..

5- نضيف 1/2 1 بيالة شاي حليب جوز الهند ..

6- نتركه على النار 5 دقائق ثم يطفىء ..

يقدم مع الارز الابيض ..

* اذا بتقللين حليب جوز الهند عادي لانو الكميه حسب الذوق ..



/


دجاج قيمه ( طبق ايراني )

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 061438_b169
وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061438_b169.jpg


المقادير /

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061439_h169.jpg

[ دجاجه بالعظم تقطع 8 اجزاء .. بصله مفرومه ناعم ]..

[ 4 ملاعق زيت طبخ .. 2 ملعقه سمن ]..

[ عصير نصف ليمونه ليمونه .. 1/2 علبة حمص حب ( جاهز ) ]..

[ مكعب ماجي .. ملعقه كبيره كركم .. ملعقة صغيره بهارات ]..

[ ملعقة صغيره فلفل اسود .. 1/2 ملعقة كبيره فلفل احمر مجروش ]..

[ 2 فص ثوم مهروس .. كوب ماء ]..


الطريقه /

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061440_s169.jpg

1- يحمر البصل بالسمن والزيت حتى يشقر ..

2- يضاف الدجاج ويقلب قليلاً ثم يضاف الثوم ويقلب ..

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061441_c169.jpg

3- تضاف جميع البهارت ويقلب جيداً ..

4- يضاف الماجي وعصير الليمون ثم يضاف كوب الماء

ويترك على النار حتى ينضج تقريباً 20 دقيقه ..

5- يضاف الحمص ويترك على النار خمس دقائق ثم تطفىء النار ..

6- يقدم مع الارز الابيض ..


/


دجاج كاشياتوري

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061438_i169.jpg


المقادير /

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061440_f169.jpg

دجاجه تطرق قليلاً بالمطرقه وتقطع 4 قطع ..

تتبيلة الدجاج :

[ 1/2 ملعقه صغيره فلفل احمر مجروش .. 1/2 ملعقه صغيره زعتر بري ]..

[ 1 ملعقه بهارات .. 1 ملعقه صغيره مليانه فلفل اسود ]..

[ 1/2 فنجان زيت زيتون .. 1/2 ملعقة صغيره بهار الليمون ] ..

[ 2 ملعقه بقدونس مجفف .. ملح ]..

2 فص ثوم مهروس ..

الصلصه :

[ 1 بصله تقطع اجنحه .. 1/2 كوب فطر شرائح ]..

[ 2 حبه فلفل رومي اخضر اصابع .. 2 جزر شرائط طوليه ]..

[ 2 ملعقة خل .. 1/2 1 كوب طماطم مطحونه ]..

[ 2 ملعقة كبيره معجون طماطم .. 1/2 كوب ماء ]..

1 فص ثوم مهروس ..

الطريقه /

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061443_a169.jpg

1- يتبل الدجاج بالتتبيله ثم يترك لمدة ساعتين بالثلاجه ..

2- يشوى على الشوايه الكهرباء ثلاثه ارباع استواء مع تحميره ..

3- يحمر البصل في الزيت حتى يشقر ثم يضاف الخل والثوم ..

وصفات سحور جديده لسفرة رمضان 2011، اكلات لذيذه للسحور ، سحور رمضان 2011-1432 061441_w169.jpg

4- تضاف جميع الخضراوات وتحرك قليلاً ثم تضاف

الطماطم و معجون الطماطم والماء والملح ويترك يتسبك ..

5- يضاف الدجاج ويحرك ثم يترك على النار حتى ينضج تقريباً لمدة 10 دقيقه ..

6- يسكب في طبق ويزين بالكزبره ..

ويقدم مع الارز الابيض او النودلز..

* الصوص الذي يخرج من الدجاج اثناء الشوي

[/hide]يضاف لـ الصلصه بالطبخ ليعطيها نكهه رائعه ..
م/ن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
جزائرية
زائر
avatar



حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: مشكور   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:38 pm

الله يخلليك أخي على هذه الوصفات التي كنت أبحث عنها

ياريت تعطينا وصفات أخرى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:40 pm

شكرا على مرورك القيم + سأضع وصفات أخرى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:44 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
دى طريقة جديدة وبسيطة لكن الطعم مش بسيط بجد رائع مش ح تعمليها مرة واحدة يعنى ودى المقادير
3 بيضة
2معلقة كبيرة جبن شيدر دومتى
فلفل اسمر وملح أو
او اوراق زعتر مجففة وملح
الطريقة :
سخنى الزيت او السمن واكسرى البيض وضيفية وضيفى والجبنة قطعيها قطع صغيرة الفلفل الاسمر او الزعتر والملح وسويها زى البيض المقلى
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:45 pm

صينية دجاج بالخضار

والطريقه .. تجيبين بطاطس وكوسه وجزر وباذنجان وزهره وتقطعينها مكعبات
صغيره وتجيبين صدر دجاج وتقطعينه مكعبات مثلهم وتقلبينه على النار والخضار بعد
تقلبينهم على زيت شووي والنار صغيره بس طبعا ً بالاول تحطين الكوسه وهم البطاطس
علشان يطولون ما يستوون وبعدها الجزر والباذنجان وبالاخير الزهره ..
واذا خلصت تحطينها بصينيه حلوه للتقديم ..
وتخلطين علبه قشطه وكأس جبن كرفت سايل وتحطينها على الخضار والدجاج






وتحمرين الجبن شووي من فوق ..

فطائر التوست
المقادير:
قطع صغيره دجاج خالي من العظم- جزر مبشور- حلقات بصل -
ملح - زيت زيتون - توست
تقلب الدجاج مع الجزر والبصل وجميع المقادير على نار هادئة وبعدها نفرد
التوست بعد مانزيل أطرافه
بعد الفرد نضع الحشوه ، وبعدها نغطيها بطبقة توست
وبعدين نخلط بالخلاط ( روب - ثوم - قشطة - قليل من الطحينة - جبنة سائلة
ونضعها فوق طبقه التوست ونضعها بالفرن عشان تحمر الخلطة وبعدها نضع فوقها جبنة مبشورة وشوية زعت
ر وبعدين ندخلها الفرن فترة بسيطه على ماتذوب الجبنة المبشورة .
تجيبين توست وتقطعين اطرافه وترصينه في الصينيه وبعدين تحطين بصل وزيت وتحمسينها على النار وتحطين عليها علبتين تونه وطماطم 2وتخلينها تطبخ شوي وبعدين تطلعينها من على النار وتحطينها على التوست توزعينها وبعدين تحطين طبقه ثانيه توست وتغطينها بالبشاميل

معكرونة على الطريقة الصينية
المقادير:
كيس معكرونة- 3قطع من البصل - نصف كيلو فطر او مشروم-4 قطع فلفل اخضر- ملفوفة او كرنب -
قليل من البقدونس - قليل من الصوياصوص - فلفل احمر .
الطريقة:
تبدا بسلق المعكرونة مدة 10 دقائق بعد الانتهاء ضعها جانبا
بعد ذلك تقطع البصل قطع صغيرة والفلفل والاخضر والملفوف والفطر وتقليهم بالسمنة وتضع قليل من الماجي والصوص الاسود
حتى الاستواء تضع المعكرون وتقوم بالتحريك الكل مع بعض

صينيية بطاطس بيوريه باللحمة المفرومة
المقادير:
1 ك بطاطس ، 2/1 ك لحمة مفرومة ، 2/1 كوب لبن ، 2ملعقة سمن ، ملح وفلفل،
بياض بيضة ، 2ملعقة بقسماط.
الطريقة:
1-تسلق البطاطس وتهرس.
2-نحضراللحمة المفرومة مع البصل علي النار.
3-نضع 1ملعقة سمن علي اللبن فور غليانه.
4-نتبل البطاطس بالملح والفلفل ثم ضع اللبن والسمن.
5-ندهن الصينية بالسمن ثم نرش طبقة من البقسماط.
6-نضع طبقة من البطاطس ثم اللحم ثم طبقة أخري من البطاطس.
7-نرش بياض البيضة علي الوجه ثم نضعها في فرن متوسط الحرارة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:45 pm

الأرز الصيني بالخضروات
المقادير :
3 كوب ارز مسلوق / 2 بيضة / 2 بصلة خضراء مقطعة / 2 جزر مقطع مكعبات كوب مشروم ( فطر) مطبوخ/ نصف كوب بسلة /
نصف كوب كاجو محمص للتجميل / 2 ملعقة كبير صوص الصويا / 4 معالق كبيرة زيت / ملعقة صغيرة ملح
الطريقة :
يفرك الارز بيدين مبلولة بالماء حتى يفصل حبات الرز عن بعضها يخفق البيض وياء ربع معلقة ملح صغيرة .
تسخن معلقة زيت كبيرة بالمقلاة على نار هادئة ويضاف لها البيض و يقلب حتى يجمد البيض ثم يرفع من النار ويترك جانبا .
تسلق البسلة و الجزر نصف سلق
تسخن معلقة كبيرة من الزيت في المقلاة ويضاف لها المشروم و البسلة والجزر ويقلى الجميع و يضاف لهم الملح يسخن باقي الزيت في
قدر ويضاف لة الارز المسلوق ويقلب لدقيقتين ثم يضاف صوص الصويا وخليط الخضرة ثم البيض و الملح اللازم ويقلب
الجميع بخفة حتى يتجانس الجميع ويقدم ساخنا ويزين
بالكاجو يمكن استخدم الدجاج بدل المشروم . كذلك يمكن استخدام الخضروات المشكلة معلبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:45 pm

كبده بالخل والثوم
المقادير:- قطعة من كبد الضأن او قطعتين ملح فلفل اسود كمون ملعقتي طعام خل التفاح أربع فصوص ثوم مدقوق زيت زيتون أو زبده
الطريقة:- تقطع الكبده الى شرائح متوسطة او تترك كماهي تتبل بالملح والفلفل الأسود والخل وزيت الزيتون تترك ساعة
ثم تقلى قليا خفيفا او تشوى
حسب الرغبة وهي سريعة النضوج لا تحتاج اكثر من عشر دقائق تقدم ساخنة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:46 pm

مثلثات السبانخ
المقادير :
علبة باف باستري
3 بيضاتملعقة ماءنصف كوب جبنة فيتاكيس سبانخ مجمدة او طازجةبصلة متوسطة مقطعة رفيع
2 ملعقة بقدونس مخرطملعقة عصير ليمونالطريقة :
دعي الباف في درجة حرارة الغرفة و سخني الفرن على درجة حرارة 400في طبق صغير اخلطي بيضة و ملعقة ماءثم
اخلطي بقية البيض و الجبنةو السبانخ و البصل و البقدونس و ملعقةعصير الليمونافردي العجينة على سطح مرشوش دقيق و قسميها الىمربعات صغيرة ضعي ملعقة من الخليط في المنتصف و ادهنيالاطراف بخليط البيض و الماء ثم اطوي على شكل مثلث
و اضغطيجيدا على الحواف حتى تغلق جيدا ضعيها متفرقة على صينية مدهونةزبدة و ادهني الوجه بالبيض
و ضعيها في الفرن لمدة 20 دقيقة الىان يكون لونها ذهبي فاتح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:46 pm

الدجاج مع أصابع البطاطس
المقادير
نصف كوب زيت نباتي
3 حبات بطاطس متوسطة الحجم مقطعة على شكل أصابع
1 كلغ دجاج بدون عظام و مقطع إلى شرائح
1 حبة بصل متوسطة الحجم مفرومة
2 فص ثوم مهروس
1 حبة فلفل أحمر مقطعة
1 ملعقة صغيرة كل من : كمون، كزبرة، هيل، قرفة
2 مكعب مرقة ماجي - ملح أقل
150غ ماجي حليب جوز الهند مذوب في كوب ماء دافئ
1 ملعقة كبيرة نعناع أخضر مفروم
2 ملعقة كبيرة بقدونس أخضر مفرومشرائح ليمون للتزينطريقة التحضير
* تسخن ملعقتان كبيرتان من الزيت جيداً على نار عالية وتقلب فيها أصابع البطاطس
حتى يصبح لونها ذهبياً ثم ترفع وتصفى .
* توضع ملعقتان كبيرتان من الزيت في الوعاء السابق وتقلب فيها قطع الدجاج
حتى تلين ويصبح لونها بنياً ثم ترفع وتترك جانباً .
* تضاف كمية الزيت المتبقية للوعاء ويقلب فيها البصل، الثوم، الفلفل الأحمر والتواب
لومكعبا مرقة ماجي مع التحريك جيداً .
* يضاف الدجاج والبطاطس لخليط البصل مع التقليب جيداً، ثم يضاف ماجيحليب جوز الهند المذوب في كوب الماء الدافئ .
* يترك الخليط لمدة 5 دقائق حتى يبدأ بالغليان .
* يقلب النعناع والبقدونس مع الخليط ويسكب في طبق التقديم ويزين بشرائح الليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:46 pm

الدجاج بالكاري
المقادير: دجاجة ونصف مقطعةفص ثوم واحدملح، وفلفل 1/2 ملعقة صغيرة
من مسحوق الزنجبيل 3 ملاعق كبيرة من زيت الذرةملعقتان صغيرتان من الكركم - العقدة الصفراء 1/2 ملعقة كبيرة من مسحوق الكاريليتر واحد
من حليب كوست الكامل الدسمورقة غار 4 حبات من الطماطممكعب
واحد من مرق الدجاجكزبرةالطريقة: & انقعي قطع الدجاج في الثوم
والملح والفلفل والزنجبيل ودعيها جانباً لتتشرب التواب
ل لساعة ونصف الساعة. & سخني الزيت في قدر متوسطة واضيفي قطع الدجاج
واقليها إلى أن تحمر. & اضيفي الكركم والكاري
وورقة الغار ونصف ليتر الحليب ودعي المزيج على نار خفيفة. &
قطعي الطماطم إلى قطع صغيرة واضيفيها إلى ماتبقى من
الحليب والدجاج وذوبي مكعبات مرق الدجاج. & اتركي المزيج على نارٍ خفيفة لساعة واحدة ورشي الملح والفلفل حسب الذوق. & قدميها مع البطاطس أو الأرز المسلوق وزيني الطبق بالكزبرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:46 pm

صدر دجاج محشو بالجبنة
المقادير
قطعتان من صدر الدجاج
جبنه مالحه مقطعه شرائح
القليل من الملح
شوية فلفل حار
القليل من الدقيق لوضع الدجاج فيه
3 بيضات
فصان من الثوم المطحون
القليل من البقسماط
زيت للقلي
الطريقه
قطعي صدور الدجاج بالطول ثم دقي الدجاج بالهواند ثم ضعي
فوقهاشريحة الجبنه ثم اغلقي صدر الدجاج بصدر اخر واغلقيه بواسطة
عيدان الاسنان الخشبيه ثم رشي عليها الملح والفلفل ثم قلبيه
في الثوم ثم الدقيق ثم
البيض ثم البقسماط
واخيرا اقلي صدور الدجاج في زيت على نار هادئه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
Admin
مالك المنتدى
مالك المنتدى
Admin


ذكر

المساهمات : 892

النقاط : 5800
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 22/09/1990
تاريخ التسجيل : 27/03/2014
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : سعيد دائما

حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014   حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014 I_icon_minitimeالسبت يونيو 28, 2014 4:47 pm

كلوب ساندويتش
شرائح توست
2.جبن شرائح
3.خس
4.حلقات بصل
5.مايونيز
6.دجاج مسلوق ومفروم
7.شرائح طماطم رفيعة
الطريقة:
ضعي فوق شريحة التوست الاولى : شريحة جبن شريحة طماطم
(ممكن اضافة الخيار كبيس ايضا) شريحة خيار
حلقة بصل ثم ضعي فوق ما سبق شريحة توست اخرى وضعي فوقها
ثم ضعي شريحة اخيرة وضعي فوقها : الدجاج
( بعد ان يخلط في اناء بالمايونيز) ووريقات الخس الخضراء
اصبح الان لديكي جبل من التوستات ادخلي هذا الجبل ف
ي المكينة الخاصة بتحميص وتسخين التوست
(اللي تستخدم لكبس السندوتشات وتسخينها..كما تستخدم للشواء احيانا)
وبعد ان تتحمر اطراف التوست ويصبح أعلى التوست
محمرا على شكل خطوط ذهبية جميلة ..
اخرجيه لكي يبرد قليلا ومن ثم قطعي كل مربع توست الى اربع قطع ..
اقطعي التوست على هيئة العلامه اكس × النتيجة 4 مثلثات...
ضعي عودا في كل مثلث لتتماسك طبقات التوست جميعا ..
وفوق العود ادخلي زيتونه خضرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fonctionnaire.0wn0.com
 
حصريا وصفات للسحور متنوعة ومتجددة لرمضان 2014
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حصريا مسابقة الجمارك 2014 ( أعوان - ضباط - مفتشين )
»  الجزء الأول .. حصريا اعلانات الوظيف العمومي ليوم 20 جويلية 2014
»  الجزء الثاني .. حصريا اعلانات الوظيف العمومي ليوم 20 جويلية 2014
» وصفات التداوي بالأعشاب
» وصفات التداوي بالأعشاب 2

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات العامل الجزائري :: منتدى الأسرة والمجتمع :: قسم الطبخ والمأكولات-
انتقل الى: